lauantai 7. tammikuuta 2023

Viime vuoden ompeluksia

Viime syksynä sain lopultakin tehtyä nuorimmaiselle paidan kankaasta, jonka ostin jo kaksi vuotta sitten Kuosiverstaan pop-upista Porista.

Lankakori-podcastin yhdessä jaksossa Mira esitteli ompelemaansa koria, ja minä tein samanlaisen. Käsityökahvilan opettajalla ei ollut kaavaa, joten piirtelin itse. Voisi olla sentin-pari syvempi ja leveämpi, ja sanka voisi olla vähän kapeampi, mutta prototyypiksi ihan hyvä. Käytin pojan rikkinäisiä farkkuja ja koristetyynykangasta ja vuoriksi jotakin kirppispöytäliinaa.

Käsityökahvilassa jollakin oli Janita Perttulan kirja Kullannuttu. Mulla on mielikuva että näissä nykyajan kirjoissa on kaikki mallit liian kapeita enkä ole ostanut yhtään kirjaa. Selailin sitä ja piirsin pikkuhousun kaavat koossa 146 cm, ajattelin että trikoopaloja voisi käyttää hyödyksi ja ommella nuorimmaiselle pikkuhousuja. Ompelin sitten yhdet ja jo leikkausvaiheessa ihmettelin kokoa.

Tässä on alimmaisena Sloggit kokoa 44, keskimmäisenä nämä "pikkuhousut" kokoa 146 cm, ja päällimmäisenä Houset kokoa 150 cm. Toivottavasti kukaan ei ole suunnitellut tekevänsä näitä sarjatyönä ja erehtynyt leikkaamaan useammat ennen ompelua. En laittanut edes kuminauhaa kun en ole vielä sovittanut sopisiko ne mulle vai laitanko siivousräteiksi. En vaan voi ymmärtää miten tällainen ohje menee läpi ja painoon asti. Neuleohjeissa on testineulojat, eikö ompeluohjeissa ole samaa systeemiä.




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti