tiistai 12. joulukuuta 2017

12.12. Neulottu tonttu


Vasemmanpuoleinen tonttu on kulkenut joulukoristeiden mukana jo kymmeniä vuosia. Tein sen kun olin ala-asteella, ohje oli jossakin lehdessä. Ei mitään muistikuvaa oliko ohjeessa kerrosmääriä vai senttejä. Nyt tein toisen ja kirjoittelin samalla ohjetta muistiin. Vanhemmassa on käytetty sekalaisia lankoja, joten jouduin vähän muuttamaan kerrosmääriä, kun tein nyt kokonaan Nallesta. Kolmosen puikoilla tontusta tuli 24 cm korkea.

Loin 32 silmukkaa. Saappaisiin kudoin 10 krs, housuihin 14 krs, puseroon 17 krs ja päähän 12 krs. Puseron viimeisellä kerroksella kavensin joka neljännen silmukan pois. Tonttulakkia kudoin ensin 6 krs kaventamatta ja sitten kavensin joka toisella kerroksella 2*1 s loppuun asti. Sitten kirjoin silmät ja suun ennen täyttämistä vanulla, ja sen jälkeen muotoilin kaulan langalla kiristämällä ja kädet ja jalat ompelemalla tontun läpi, ja lopuksi hiukset.

Kaikenlaista rupeaa miettimään käsitöitä tehdessä, niinkuin nyt silmien väriä. Aina kun pitää kirjoa tai piirtää silmät, minä teen siniset yhtään asiaa ajattelematta. Mutta miten ruskeasilmäiset tekee? Piirrättekö te ruskeat silmät? Mietin että riippuuko se omasta ja perheenjäsenten silmien väristä. 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti