torstai 11. kesäkuuta 2020

Poikkeustilapäiväkirja osa 12

Päivä 60 lauantai 16.5.

Käytiin naapurikaupungissa ostamassa vene ja samalla ruokakaupassa. Mun mielestä kaupungilla oli väkeä liikkeellä aika lailla normaalisti ja kaupassa myös. Yhdellä myyjällä oli jokin suojamaski, ja kassa piti huolen ettei tullut ruuhkaa ostoksien pakkaamiseen, muuten näytti ihan normaalilta, kassallakin oli kapulat käytössä.

Päivä 63 tiistai 19.5.

Ravintolat saa avata kesäkuun alussa tietyin rajoituksin, mm. asiakas ei saa itse annostella ruokaa ja aukioloaikoja on rajattu. Ja ravintola-alalle tuli muka yllätyksenä buffet-ruokailun kielto, kun tavalliselle ihmiselle se oli itsestään selvää. Mun mielestä mennään terveeseen suuntaan kun ravintolat on suljettava klo 23 mennessä. Eihän siinä ole mitään järkeä että vasta siihen aikaan ollaan menossa ravintolaan, sitten menee koko seuraava päivä pilalle, ihan väsymyksenkin takia vaikkei olisi mitään juonutkaan.

Törmäsin jossakin keskusteluketjussa aiheeseen koronakirje. Se piti olla pääsiäiseen mennessä jaettu, mutta meille ei ole vielä tullut. Siinä oli myös linkki jakelupalautteeseen ja minähän laitoin palautetta. Niitä on löytynyt muualla metsään kipattuna ja roskiksista - veronmaksajien rahaa suoraan roskiin.

Huomasin että neulefestarit on kokonaan peruttu tältä vuodelta. Kova hinku olisi jo päästä johonkin neulemiittiin.

Päivä 64 keskiviikko 20.5.

Kaveri esitteli kun oli istuttanut Korona-mansikkaa uuden kotinsa pihalle. Lehdessä luki että mansikantaimet ja monet hedelmäpuut on kaupoista loppu.

Päivä 70 tiistai 26.5.

Reilu kuukausi sitten hain yhden vuokrafirman kautta puutarhojen kausitöihin, kun niillä oli kova hätä ettei saa työvoimaa kun ei ukrainalaiset pääse tulemaan. Tänään tuli sähköpostia että toimeksiantaja on perunut koko haun. Nythän on kuitenkin tulossa niitä ukrainalaisia. Ne tekee ylitöitä ilman ylityökorvauksia, ne ei maksa veroja palkastaan eli niille jää pienestä palkasta käteen enemmän kuin suomalaisille, ja tilat saa vuokrattua niille asunnon eli saa heti takaisin osan maksamastaan palkasta. Sitä mä vain olen ihmetellyt jo kauan, että miten ne ukrainalaiset suorittaa hygieniapassin. Vai eikö niitä koske samat lait kuin suomalaisia?

"Pääministeri toivoo, että valmiuslain voimassaoloa ei tarvitsisi pidentää enää kesäkuun lopun jälkeen." Mitä se oikein horisee? Mikä raja se kesäkuun loppu on, nehän jatkoi viimeksi poikkeustilaa määräämättömäksi ajaksi. Yleisötilaisuuksien rajoituskin on heinäkuun loppuun asti. Mun mielestä ollaan poikkeustilassa niin kauan kun ei pääse katsomaan jalkapalloa tai tanssimaan.

Päivä 74 lauantai 30.5.

Koulujen päättäjäispäivä. Katsottiin tytön lakitus kotona netistä. Onneksi oli pienen kunnan koulussa, niin rehtori sai itse päättää että lakittaa ylioppilaat oikeana päivänä. Ne istui salissa parin metrin välein ja otti todistukset ja stipendit pöydältä eikä kädestä. Opettajista paikalla oli vain rehtori ja luokanvalvoja ja yksi joka soitti pianoa ja yksi joka kuvasi. Virallinen ryhmäkuva jäi ottamatta, mutta epävirallisen kai joku otti ulkona. Hyvä näin ettei kaikki jää roikkumaan.

Päivä 84 tiistai 9.6.

Tytöllä oli pääsykokeen soveltuvuuskoe - kotona omalla koneella. Mä luulin etukäteen että siinä menee enemmän kuin kymmenen minuuttia ja ehdotin että me toiset lähdetään silloin kaupunkiin pois häiritsemästä, kun mulla oli joka tapauksessa yksi haastattelu. Joka paikassa oli väkeä ihan kuin ei mitään poikkeustilaa olisi. Ja nyt päästiin pitkästä aikaa ulos syömään!

Tänä keväänä mä olen pitemmillä reisuilla ottanut autoon käsidesin mukaan. Ennenkin pesin kädet ennenkuin aloin vaikka syömään eväitä, mutta koronaan ei taida pelkkä vesi riittää.

Päivä 85 keskiviikko 10.6.

Tässä maakunnassa oli kulunut 6 viikkoa ilman yhtään uutta koronatartuntaa, mutta nyt oli todettu yksi uusi. Olisiko maakunnan rajat pitänyt sulkea ettei tänne olisi päässyt muualta tuomaan virusta? Näistä rajoitusten purkamisista alueittain eri tahtiin on puhuttu, mutta se ei minusta ole hyvä ajatus, jos samalla ei suljeta maakuntien rajoja. Tottakai tuntuu hullulta että meillä on samat kiellot päällä kuin Uudellamaalla vaikkei viikkokausiin ollut kukaan sairastunut. Mutta jos nyt vaikka täällä saisi myydä urheilutapahtumassa katsomon täyteen mutta Uudellamaalla ei, niin ne toisen joukkueen kannattajathan lähtisi vieraspeliä katsomaan ja mahdollisesti levittäisi virusta tänne.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti