torstai 11. kesäkuuta 2020

Puutarhakuvia

Kevät oli aika viileä, varsinkin yöt, mutta pari viikkoa sitten tuli kesä yhtäkkiä. Viikko sitten kiertelin pihalla kameran kanssa.


 Pieni pala Hämettä. Muuten en oikein tykkää keltaisista kukista, mutta kullero on ihana.

 Lehtikuusiakin meillä oli kotonakotona. Tämä istutettiin syksyllä pian yhdeksän vuotta sitten.

  
On tämä aika hieno, kun kaikki sammalleimut kukkii. Vielä hienompi olisi, jos joku jaksaisi kitkeä voikukat ja kortteet pois. Tämä on takapihalla, niin se jää aina viimeiseksi. Sammalleimut näkyy ristetytyvän ja tulee aivan uusia värejä.





Kasvimaat näyttää vielä hyvältä, mutta pian alkaa vihertää - ainakin rikkaruohot. Kuvaushetkellä oli vielä istuttamatta kaalit ja purjot. Salaatteja pitää myös kylvää lisää, ja jos tilaa jää niin ajattelin kylvää nauristakin.



Näyttääpä nuo tomaatit surkeilta kuvassa. Mutta oli mun taimet alkuaikoina vielä surkeampia - nämä sentään pysyy sitomatta pystyssä. Muutama tomaatti ja paprikat on vielä istuttamatta. Ekana vuonna ostettiin kasvihuoneeseen petrolilämmitin, ettei tarvitsisi vetää jatkojohtoja pihan poikki. Se oli kuitenkin hankala kun piti aina muistaa illalla käydä sytyttämässä jos halla uhkasi ja aamulla sammuttamassa. Toinen ikävä asia ilmeni syksyllä kasvihuonetta pestessä: seinät oli nokeentuneet ja oli vaikea saada puhtaaksi. Seuraavana vuonna ostettiin sähkölämmitin ja vedettiin niitä jatkojohtoja pihan poikki.
 

Tässäkin kuvassa näkyy paha virhe: omenapuu liian lähellä tammea. Kuvassa näyttää paljon pahemmalta kuin todellisuudessa. Oikealla olevassa päärynäpuussa ei ollut tänä keväänä yhtäkään kukkaa. Viime vuonna tulikin paljon päärynöitä, joten pitää levätä välillä. Etummaisessa lavassa on avomaankurkkua ja salaatteja ja takimmaisessa valkosipulia.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti