tiistai 23. kesäkuuta 2020

Poikkeustilapäiväkirja osa 13

Päivä 86 torstai 11.6.

Urheilukilpailuihin päästetään ehkä sittenkin yli 500 katsojaa.

Päivä 87 perjantai 12.6.

Tänään olisi alkanut jalkapallon EM-kisat, jos. Niitä kisoja mä odotin, kun Suomi lopultakin pääsi mukaan. Toivottavasti ensi vuonna päästään pelaamaan, ettei silloin tule koronan toinen aalto tai fortuna tai kimble tai joku muu.

Päivä 89 sunnuntai 14.6.

Oltiin rippijuhlissa. Kirkkoon oli päästetty vain 12 vierasta per nuori ja konfirmaatio oli toimitettu useammassa erässä vain kuusi nuorta kerrallaan.

Ei voi ymmärtää. Muuten saa kokoontua 500 ihmistä, mutta kirkossa ei edes sataa ihmistä.

Joku sanoi, että heinäkuun puoleenväliin saakka saisi pitää jopaa 2000 hlö tilaisuuksia. Tätä en nähnyt missään painettuna, että en tiedä onko siinä perää. Mitä heinäkuun puolenvälin jälkeen, taas 500 vai? Mitä tilaisuuksia nyt on tulossa, että rajaa pitäisi nostaa?

Tänään pääministeri osasi jo kertoa, että poikkeustila on viimeksi määrätty kesäkuun loppuun. Silloin keväällä annettiin ymmärtää että toistaiseksi. Tiedottamisessa olisi ollut ja on edelleen paljon parantamisen varaa.

Päivä 90 maanantai 15.6.

Poikkeustila on päätetty lopettaa. Huomenna pitäisi olla "normaalitilassa".

Kokoontumisrajoitukset ei kuitenkaan poistu, koska nyt osattiin kertoa että niitä ei ole määrätty poikkeustilan perusteella vaan tartuntatautilain. Olisi sen voinut kertoa selvästi heti alussa.

Toinen päivä "normaalioloja" keskiviikko 17.6.

Hallitus purkaa rajoituksia vauhdilla - niistä omasta mielestään tärkeimmistä eli kapakoista. Juhannuksen jälkeen saa istua kapakassa kahteen asti. Virusta aletaan levittää tehokkaasti sallimalla buffet-ruokailut. Ei tulis mieleenkään mennä buffet-ruokailuun vielä koko kesänä. Tietenkin yksityistilaisuudet on asia erikseen.

Elokuun alusta sallitaan yli 500 ihmisen tilaisuudet ja lokakuun alussa suunnitellaan luovuttavaksi kaikista kokoontumisrajoituksista, jos koronavirustilanne sen sallii.

Minä tulkitsen tämän niin, että elokuussa saa järjestää tansseja.

Toinen aalto tullut? maanantai 22.6.

Tässä maakunnassa meni kuusi viikkoa ilman yhtään uutta koronatartuntaa, ja nyt parin viikon aikana on tullut jo kuusi uutta tapausta. Näistä neljän alkuperää ei ole pystytty selvittämään. Tämän maakunnan mittakaavassa tämä on minun mielestäni toinen aalto. Onko sairaiden ihmisten ihan pakko lähteä reissaamaan ympäri maata ja levittämään virusta? Eikö voisi pysyä muutaman viikon kotona sairastamassa? Sen jälkeenkin ehtisi reissata.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti