keskiviikko 19. elokuuta 2020

Kesäretki Tammelaan

Tämän kesän kansallispuistoretki tehtiin Liesjärvelle heinäkuun lopulla. Nuorimmaisen ja hänen kummitätinsä kanssa on tehty näitä retkiä. Tällä porukalla tehdään vain päiväretkiä, mutta mua kiinnostaisi jo kokeilla yöpymistäkin. En ole koskaan ollut telttaretkellä. En ole edes pystyttänyt telttaa, vaikka meillä sellainen on. Lapset nukkuu joskus kesällä pihalla teltassa.


Lähdettiin kävelemään Korteniemestä. Olin nähnyt kuvia Kyynäränharjusta ja halusin ehdottomasti nähdä sen, ja se ratkaisi reittivalinnan. Muita kulkijoita oli jonkin verran, mutta ei ruuhkaksi asti. Parkkipaikalla oli kyllä paljon autoja, mutta ei me niin paljon ihmisiä nähty. Aamulla oli aika viileää kun kotoa lähdettiin. Päivän mittaan ilma lämpeni, ja kun päästiin takaisin Korteniemeen, tuli muutama tippa vettä.
 


Luonnonsuojelualueen luonnontilaisuus on joskus harhaa. Pohdiskeltiin että tällaista taimikkoa ei voi olla luonnontilaisessa metsässä, paitsi jos se on palanut. Ja kohta olikin opastaulu, jossa sanottiin että tämä kuvio oli poltettu joskus 90-luvulla.

Ja nämä myrskyn jäljet. Jos ei tässä olisi käyty moottorisahan kanssa, täällä ei liikkuisi kukaan. Sanottaisiin, että kamalaa ryteikköä, jossa ei pysty kulkemaan.

Pitkospuiden korjauksen jälkeen olisi voinut viedä vanhat pois. Kaheksan tuuman nauloja törrötti pystyssä.
 


Parkkipaikan reunassa kasvoi pihlaja melko karussa paikassa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti