tiistai 16. maaliskuuta 2021

Isketään lekalla

13.3. Tähän asti pääministeri on lohduttanut, että tulevat liikkumisrajoitukset kohdennetaan vain ongelma-alueille. Nyt tuli totuus julki. Ei kuulemma auta, jos ruuvimeisselillä säädetään, pitää iskeä lekalla.

Rokotusasiantuntijaryhmän johtaja on sitä mieltä, että rokotusjärjestystä voidaan muuttaa, koska Vantaalla jopa puolet uusista koronatartunnoista on ulkomaalaistaustaisilla henkilöillä. Siis palkittaisiin hällä väliä- käytöksestä sillä että pääsee etuilemaan rokotusjonossa. Meitä suomalaisia jotka on kuuliaisesti eristäydytty sukulaisista ja ystävistä kiitettäisiin pudottamalla rokotusjonon hännille. Lekalla päähän suomalaisia lainkuuliaisia ihmisiä.

16.3. Ensimmäisestä poikkeustilasta päätettiin vuosi sitten. Ei olisi voinut silloin tietää kuinka kauan tätä kestää - eikä tiedä vieläkään. Silloin ajattelin että koronasta voitaisi päästä nopeasti eroon kun ei jarrutettaisi leviämistä liian tehokkaasti, mutta ei se niin olisi mennytkään. Sen näkee nyt muista maista, missä se levisi alussakin enemmän. Vielä joulun aikaan ajattelin että ehkä jo kesällä voidaan elää suunnilleen normaalisti, mutta ei taideta voida. Edelleen tunnen vain yhden ihmisen joka on sairastanut koronan, vuosi sitten.

Nyt on rokotuksia annettu 2,5 kuukautta ja vasta 10 % on saanut ensimmäisen annoksen. Tällä vauhdilla 70 %:iin päästään ensi vuoden kesällä. Ja nyt jos yksi rokotteista vedetään pois, tahti hidastuu entisestään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti