keskiviikko 9. kesäkuuta 2021

Vapaus koitti - mutta kuinka pitkäksi aikaa

24.5. Se Kanta-Hämeessä sairaaloissa leviävä virusmuunnos on Intian variantti, ja se on tarttunut jopa molemmat rokotteet saaneisiin hoitajiin suojavarustuksen läpi. Millä siltä sitten suojautuu.

25.5. Nyt on ulkotiloissa kokoontumisrajoitus 50 henkilöä.

26.5. Oli taas joku tiedotustilaisuus, jossa sanottiin että perustason alueilla ei yleisötilaisuuksia rajoiteta erikseen. Ei selvinnyt koska tämä tulee voimaan, ja AVI voi silti määrätä rajoituksia.

27.5. Kanta-Hämeen tilanne on niin paha, että toisen asteen opetus menee viimeiseksi viikoksi etäopetukseen.

31.5. AVI olisi jo vapauttanut Satakunnan yksityistilaisuudet, mutta jäi vielä odottamaan mitä ATTR on mieltä huomenna.

1.6. Ulkona ei enää tarvitse noudattaa turvavälejä. Ravintoloiden tanssikielto jatkuu, mutta ulkoterassilla saa tanssia. Tanssiiko joku terassilla, ja jos ei ole musiikkia miten tanssitaan?

AVI poisti Satakunnan rajoitukset, paitsi Raumalla on kokoontumisrajoitus vielä viikon. Pienen piikin ne Lukon juhlat aiheutti, mutta se saatiin äkkiä kuriin. AVI puhuu edelleen turvallisista etäisyyksistä.

4.6. Suomen Viron-suurlähettiläs on joutunut Viron pääministerin puhutteluun. Suomi sallii työmatkat EU- ja Schengen-alueella ensi maanantaista lähtien, mutta vain lentäen. Virosta Suomeen kuljetaan töissä laivalla. Lentäen tehtäviä työmatkoja lukuunottamatta Suomen matkustusrajoitukset jatkuvat ennallaan juhannuksen yli. Oli kyllä aihettakin ottaa puhutteluun. On se kumma että vaikka vihreät on hallituksessa, lentämään pääsy on tärkeintä.

5.6. Tänään oli päättäjäispäivä. Vanhempia ei päässyt koululle, no en olisi mennytkään, ja luokat oli kai erillään. Lukiolainen ei mennyt ollenkaan koululle, sanoi ettei niillä ole siellä mitään. Lehdestä katselin kuvia että ylioppilasjuhlissa oli ollut porukka luokittain ja näkyi olevan maskit naamalla. Vanhojentansseja ja penkkareita oli ollut jossakin tällä viikolla.

6.6. Urheiluseura päätti pitää ne heinäkuun tanssit. Multa jää sitten tänäkin vuonna neulefestarit käymättä, kyllä tanssit menee edelle.

Tartuntaluvut on pudonneet vähän yli sataan päivässä, suurin osa on pääkaupunkiseudulla. Satakunnassa on ollut useita nollapäiviä. Rokotukset etenee hyvää vauhtia.

Saa nähdä miten tilanne kehittyy, kun tuntuu että rajoitukset poistetiin yhtäkkiä. Kesällähän muutenkin influenssa vähenee, mutta niistä virusvarianteista on vaikea sanoa käyttäytyykö ne samalla tavalla. Pahaa pelkään että ne vapauttaa ulkomaanmatkailun ihan liian aikaisin, ja sitten käy huonosti.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti