torstai 1. heinäkuuta 2021

Jalkapallon EM-huumaa ja jälkiseurauksia

11.6. "Satakunnan alueellinen tartuntatautien torjunnan työryhmä (ATTR) tiedottaa, että ei enää suosittele kasvomaskien käyttämistä julkisissa sisätiloissa, kuten kaupoissa ja kirjastoissa." Jotenkin hassusti sanottu minusta, antaa ymmärtää ettei olisi suotavaa käyttää maskia. Tarkoitus oli varmaan kertoa että maskisuositus on poistettu. Tosin esimerkiksi joukkoliikenteessä maskia pitäisi edelleen käyttää.

22.6. Tartuntaluvut oli jo jonkin aikaa luokkaa 50 päivässä, mutta tänään oli jo 110.

24.6. Tänään tartuntoja yli 140. Jalkapallon EM-kisamatkat Pietariin näkyy jo.

26.6. Satakunnassa oli pitkään nollapäiviäkin, mutta nyt mennään taas lähelle kymmentä tapausta päivässä. Koronaa on haettu laivaristeilyltä ja Pietarista.

27.6.Tänään esitettiin arvio, että Pietarista on tuotu yli 200 tartuntaa.

28.6. Lähes 300 tartuntaa Pietarista. Suurin osa on Helsingissä, mutta on niitä muuallakin. Ja sama porukka reissaa ympäriinsä ja käy festareilla tartuttamassa muita.

30.6. Tänään 355 uutta tartuntaa. Ei hyvältä näytä, jos ne ei ymmärrä pysyä nyt kotona.

Näiltä sairastuneilta voisi kysyä oliko se sen arvoista. Ei mun olisi tullut mieleenkään lähteä nyt Venäjälle, josta tulee tietoja uusista ennätysluvuista koronaan kuolleita.

Taas saa pelätä mitä tämä tekee tavallisille ihmisille. Kesäteatterit on harjoitelleet ja julkaisseet koska on näytäntöjä, tanssilavat toimii taas, urheilutapahtumiin on päässyt paikan päälle. Paikallinen urheiluseura on tehnyt kaikki järjestelyt ensi viikon tansseja varten, ja nyt on pelko että Turusta tulee ukaasi että ei saa kokoontua.

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti