tiistai 24. maaliskuuta 2020

Poikkeustilapäiväkirja osa 2

Päivä 6 maanantai 23.3.

Aamulla luki netissä että tänään tai huomenna tulee liikkumisrajoituksia. Ei ainakaan vielä ole tullut.

Esimerkiksi ystäväni käy hoitamassa iäkkään äitinsä ostokset ja kantamassa hänelle puita - maakuntarajan yli. Onko se pakollista kulkemista ja kuka sen päättää? Jos kunnat omii kaikki yli 70-vuotiaiden kauppareisut itselleen, ei mitkään resurssit riitä.

Kapakoita ei kuulemma voi sulkea sen takia kun jonkin elinkeinon harjoittamista ei lain mukaan voi kieltää. Aika ontuva perustelu ottaen huomioon että ainakin yksi valtion virasto on käytännössä kieltänyt vähintään kymmeniltä yrittäjiltä elinkeinon harjoittamisen ilmoittamalla että nyt on laissa määrätty toiminta seis ja yhtään toimeksiantoa ei tule.

Kaverin kanssa puhuttiin viikonloppuna että mitähän kaikkea muuta nyt valmistellaan ja päätetään. Mitä tahansa voidaan nyt päättää salassa, kun uutisiin ei mahdu mitään muuta kuin korona.

Huhut liikkuu ja ihmisillä menee puurot ja vellit sekaisin. Täälläkin puhutaan ainakin kolmesta ihmisestä nimeltä että heillä olisi korona. Todellisuudessa ilmeisesti ei ole, he ovat vain olleet karanteenissa. Joistakin puhutaan että nekin tuli Italiasta ja kulkee kylällä kuin ei mitään, kun todellisuudessa heidän matkastaan on jo sen verran aikaa että he ovat ehtineet olla sen kaksi viikkoa karanteenissakin. Nyt ei enää tiedä mitä voi uskoa ja mitä ei.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti