keskiviikko 15. huhtikuuta 2020

Nopeasti valmista


Urbaani maalainen Leena Männistö suunnitteli viime syksynä Urbanum-villapaidan. Kudoin sen, koska malli oli helppo ja pinta mielenkiintoinen ja sain kulutettua siihen seiskaveikkoja. Ensin ajattelin kontrastiväriksi useampaa eri lankaa, mutta sitten törmäsin kanervanväriseen lankaan. Sitä oli kaksi ja puoli kerää ja arvelin sen riittävän vähän pitempäänkin paitaan. Sille värille ei olisi ollut muuta käyttöä kuin sukat, joita on jo pari laatikollista varastossa, mutta mustan kanssa siitä tuli ihan kiva paita.

Pikkuisen täytyi muokata mallia että sain tilaa "hyvin kehittyneille hauiksille" eli siirsin kaksi silmukkaa edestä ja takaa hihoihin ja loin vielä yhden ylimääräisen kumpaakin hihaa varten. Oli tarkoitus tehdä 2XL, mutta kaarroke olisi jäänyt liian matalaksi eli täytyi tehdä välikoko melkein 3XL. Jännäsin tuleeko siitä sitten liian leveä, mutta ei tullut. Tein täysimittaiset hihat ja vartalon niin pitkän kuin kanervanväristä lankaa riitti. Luulin jo että se loppuisi kesken ja siinä tapauksessa olisin tehnyt helman kokonaan mustalla, mutta ihan sopivasti riitti. Ohjeen mukaan olisi pitänyt päätellä kontrastivärillä, mutta sain ainakin kolme kerrosta pitemmän kun päättelin mustalla. Sekin kerä loppui kun oli 8 silmukkaa päättelemättä ja oli pakko jatkaa lanka, mutta ei sitä huomaa.

Aika erikoinen langanmenekki: mustaa meni 325 g ja kanervaa 360 g. Kaiken järjen mukaan mustaa olisi pitänyt mennä enemmän koska sillä alotin ja lopetin. Mustat langat sain viime syksynä synttärilahjaksi ja toinen oli monta vuotta vanhaa, ja paksuudessa oli selvä ero: sen tunsi kutoessa ja sen näki. Vyötteen mukaan kuitenkin metrimäärä piti olla sama.

Tämän villapaidan kudoin kuukaudessa. Alotin sen käsityökahvilassa silloin kun ei ollut sovittuna mitään työtä sille kerralle, ja kun Piece of silver tökki niin tämä puolestaan edistyi nopeasti. Mukava saada välillä jotakin nopeasti valmiiksi.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti