torstai 23. huhtikuuta 2020

Poikkeustilapäiväkirja osa 10

Päivä 30 torstai 16.4.

Tänään huomasin, että viikko sitten on päätetty siirtää neulefestarit myöhempään ajankohtaan jota ei ole vielä päätetty. En ole koskaan ollut neulefestareilla ja suunnittelin tänä vuonna meneväni, mutta ei sitten.

Päivä 31 perjantai 17.4.

Nyt on ilmennyt että niitä pikavippiliikemieheltä ostettuja kasvomaskeja ei voi käyttää yhtään mihinkään tarkoitukseen, koska niissä on jotakin myrkkyä tai muuta kemikaalia joka aiheuttaa iho-oireita. Hienoa toimintaa Huoltovarmuuskeskukselta: joku virkamies järkkäsi kaverille hyvän diilin veronmaksajien rahoilla.

Kesäteatteri on päättänyt perua tämän kauden, koska nyt ei ole saatu pitää harjotuksia eikä ole mitään varmuutta saisiko sitä esittää.

Päivä 32 lauantai 18.4.

Joskus on perustettu EU:n yhteinen hankintarinki esim. suojaimia varten - vieläpä suomalaisen poliitikon aloitteesta - mutta mallioppilas Suomi liittyi siihen viimeisenä, vasta maaliskuun lopussa. Niinpä ensimmäisiin tilauksiin ei enää päästy mukaan. Hallituksen mukaan tilanne oli vakava, mutta ei niin vakava että olisi kannattanut liittyä hankintarinkiin ajoissa.

STM ja THL ei anna yleistä suositusta kasvomaskien käyttämisestä. Sehän ei kuitenkaan takaa sitä etteikö hallitus voisi yhtäkkiä määrätä maskipakon. Ajattelin ommella muutaman kunhan saan kerättyä voimia sen verran. Ruisleipää leipoessa tarvin joka tapauksessa maskin, ettei ne hukkaan mene.

Päivä 34 maanantai 20.4.

Moni kaupunki on avustanut jollakin tavalla koululaisten ruokailua alusta asti. Ei täällä: kaupunginjohtaja narisi että koululla voi käydä syömässä ja siinä on ihan riittävä tuki. Meiltä on koululle 15 min matka yhteen suuntaan, ensimmäisen ruokatunti alkaa 10.45 ja kestää 45 min, toisen ruokatunti alkaa 11.30 ja kestää 30 tai 45 min. En ymmärrä miten olisi logistisesti mahdollista käydä koululla syömässä.

Mutta nyt kun toveri opetusministeri on huomauttanut asiasta, täälläkin tapahtuu jotakin, mutta ei vieläkään tasa-arvoisesti. Kuljetusoppilaille on luvattu ostokortti ruokakauppaan, mutta muiden on käytävä koululla syömässä tai haettava ruoka sieltä joka päivä erikseen. Ekaluokkalainenko käy pyörällä koululla syömässä 4,9 km päästä kolmessa varttissa?

Päivä 36 keskiviikko 22.4.

Nyt on sitten melkein koko kesä peruttu. Hallitus kielsi yli 500 ihmisen tilaisuudet heinäkuun loppuun asti. Moni ei sitten uskalla järjestää pienempiäkään tilaisuuksia. Eikä voi tietää jatkuuko 10 ihmisen raja kuinka pitkään.

Koulujen avaamisesta ei vieläkään ole tietoa.

Päivä 37 torstai 23.4.

Tytöllä piti olla tänään pääsykoe. Muuta ei ole ilmoitettu, kuin että tänään ei ole pääsykoetta. Ei mitään tietoa milloin on ja missä ja miten se tehdään. Pääsykokeen lisäksi on vielä soveltuvuuskoe jossakin vaiheessa.

Tänään olisi viimeinen kerta käsityökahvilaa, jos. Mulla on edelleen olohuoneen pöydällä keskeneräisenä ne mitä silloin maaliskuussa jäi kesken. En saa tehtyä oikein mitään aamupäivän aikana, kun pitää varoa mitä näkyy lapsen luokalle meetissä ja ettei metelöi ja häiritse. Muutenkin alkaa voimat olla lopussa. Odotan jo syyskuuta, kun yliopiston lukukausi alkaa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti